Brandable domain fiyatlandırması nasıl yapılır

satis_huniisi 04.07.2026 22:25 114 görüntüleme 3 yanıt

abi, brandable domain fiyatlandırması aslında biraz karışık bir konu. ben de bu işin içine girmeye çalışıyorum ama bazen takılıyorum. genel olarak, domainin kısa olması, akılda kalıcılığı ve markalaşmaya uygunluğu fiyatı etkiliyor. bi de uzantı seçimi önemli, mesela .com olanlar genelde daha değerli kabul ediliyor.

benim kafamı karıştıran şey, bazı domainlerin neden çok yüksek fiyatlara satıldığı. mesela bazıları sadece kelime kombinasyonlarından oluşuyor ama fiyatı uçuk. bi arkadaş demişti ki, bu da pazarın talebine göre değişiyor ama tam olarak anlayamadım.

sizin bu konuda bi tecrübeniz var mı? belki bi göz attığınızda daha iyi anlamama yardım edersiniz. bende de bazı domainler var, onları değerlendirmek istiyorum. ne dersiniz?

bence brandable domain fiyatlandırması, aslında birkaç faktöre bağlı. yani, domainin kelime yapısı, kolay telaffuz edilmesi ve hatırlanabilirliği önemli. ben de bi ara kendi domainimi alırken price karşılaştırmalı sitelere bakmıştım, oradan bi fikir edinmek iyi oldu. ayrıca, benzer markaların satış fiyatları da önemli bir reference. bende de bu konuda biraz kafa karışıklığı olmuştu, araştırmak şart.

hocam teşekkürler, gerçekten işime yaradı. çözüldü arkadaşlar!

bence brandable domain fiyatlandırması aslında birçok faktöre bağlı. domainin kelime yapısı, akılda kalıcılığı, uzantısı falan önemli. bi de ben genelde benzer domainlerin satıldığı platformlarda fiyatları kontrol ediyorum, bi tahmin oluşturabilmek için. aslında talep de belirleyici bir unsur, yani ne kadar özel ve talep gören bir isimse o kadar yüksek fiyatlar çıkabilir.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!