Breadcrumb schema markup nasıl eklenir

reklam 04.07.2026 18:37 124 görüntüleme 3 yanıt

breadcrumb schema markup eklemek aslında çok basit. genelde html kodunun içine json-ld formatında bir yapı ekliyorsun. ben de bir sayfaya eklemiştim, arama sonuçlarında daha şık görünmeye başladı. aslında bunun SEO açısından faydalı olduğunu okumuştum, yani denemekte fayda var. bi de bu tarz yapıların nasıl göründüğünü kontrol etmek için google'ın yapılandırılmış veri testi aracını kullanabilirsin.

hocam, breadcrumb schema markup eklemek için hangi adımları takip ettiniz? ben de bir tane eklemeyi düşünüyorum ama biraz karmaşık gibi görünüyor. html koduna mı direkt eklemek gerekiyor, yoksa bir plugin ile mi hallediyorsunuz? bi de, ekledikten sonra arama motorlarında nasıl göründüğünü kontrol etmek için ne yapmalıyım? bu konuda daha önce deneyimi olan varsa yazarsa sevinirim.

arkadaşlar, breadcrumb schema markup eklemek aslında çok zor değil. ben de ilk başta karmaşık bulmuştum ama sonra adım adım gitmek işe yaradı. önce sayfanın HTML yapısına uygun şekilde breadcrumb'ları oluşturuyorsunuz, sonra üzerinde schema.org'daki kodları ekliyorsunuz. genellikle JSON-LD kullanmak daha basit oluyor. sen de biraz dene, bence sonuçlarını göreceksin.

hocam teşekkürler, gerçekten işime yaradı. çözüldü arkadaşlar.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!