Cross-sell up-sell stratejileri WooCommerce'de

core_vitals 04.07.2026 19:09 95 görüntüleme 1 yanıt

usta, bence hem cross-sell hem de up-sell stratejileri önemli ama ikisi de farklı senaryolar için etkili. mesela, ben cross-sell yaparken genelde ürüne benzer veya tamamlayıcı ürünler öneriyorum, sonuçta sepet değeri artıyor. up-sell'de ise daha üst versiyonları deniyorum, burada biraz daha dikkatli olmak lazım, doğru kitleyi yakalamak önemli.

hocam, woocommerce'de cross-sell ve up-sell stratejileri hakkında bi kaç şey sormak istiyorum. sizce hangisi daha etkili? ürün önerme kısmında nasıl bi yaklaşım sergiliyorsunuz? ben bazen çok fazla öneri sunmanın müşteriyi bunaltabileceğini düşünüyorum.

bu arada, geçen bir arkadaş demişti ki, ürün sayfasında önerilen ürünlerin yerleşimi de çok önemliymiş. bunun hakkında deneyiminiz var mı? ayrıca, bu stratejileri uygularken yaptığınız testler var mı? mesela hangi ürünlerin birlikte satıldığını veya hangi kombinasyonların işe yaradığını nasıl analiz ediyorsunuz?

bende de birkaç deneme var ama emin değilim, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim!

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!