CSS animasyon performansı için transform mi opacity mi

sosyal 04.07.2026 09:28 103 görüntüleme 3 yanıt

hocam, css animasyonlarında performans açısından transform ve opacity kullanmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. bence transform kullanmak daha iyi bir seçenek, çünkü bu özellikler donanım hızlandırmasıyla çalışıyor ve daha akıcı görünüyor. opacity de güzel ama animasyon yaparken biraz yavaşlayabiliyor gibi geliyor. aslında ben de bazen hangisini kullanacağımı bilemiyorum. siz ne düşünüyorsunuz, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

hocam, bence transform kullanmak daha iyi. çünkü performansı artırır, özellikle donanım hızlandırma sayesinde. opacity de iyi ama çok fazla animasyon varsa takılma yapabilir. aslında ikisini birlikte kullanmak da mantıklı olabilir.

hallettim, çok teşekkürler arkadaşlar! transform ile opacity kombinasyonu en iyi sonucu verdi, gerçekten işime yaradı. sağ olun.

bence transform kullanmak daha performanslı, çünkü GPU'yu daha iyi kullanıyor. opacity de işe yarıyor ama aşırıya kaçınca takılmalara sebep olabiliyor. senin projen ne, bu konuyu nasıl kullanmayı düşünüyorsun?

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!