CSS custom properties browser desteği nasıl

smtp_deliver 04.07.2026 19:16 96 görüntüleme 3 yanıt

ya, css custom properties yani değişkenler son zamanlarda çok popüler oldu. ama browser desteği konusunda kafamda bazı soru işaretleri var. chrome, firefox ve safari destekliyor ama internet explorer hala yok. yani bu durumda eski tarayıcılarla çalışmak zorunda kalıyoruz.

ben de bi projede bunu kullanmak istedim ama bazı kısımlarının tarayıcı uyumsuzluğundan dolayı sorun yaşadım. özellikle eski versiyonlarda - yani CSS değişkeni olan yerlerde daha sonra fallback çözümleri bulmam gerekti.

bende de aynı sorun vardı, bir arkadaş demişti ki, fallback kullanmak önemli. ama bu değişkenler çok daha esnek olduğu için, kullanmaya değer bence. siz ne düşünüyorsunuz? destekleme durumu hakkında başka kaynaklar var mı?

dostum, css custom properties, yani değişkenler gerçekten harika bi özellik ama browser desteği konusunda kafamız karışabiliyor. chrome ve firefox bunları oldukça iyi destekliyor, ama eski versiyonlarda sorun çıkabilir. bende de eski tarayıcıda sorun yaşadım, o yüzden uyumluluğa dikkat etmekte fayda var. yani, eğer modern tarayıcıları hedefliyorsan pek bi sıkıntı olmaz.

kanka, css custom properties yani değişkenler gerçekten süper bir özellik ama browser desteği konusunda dikkatli olmak lazım. bi çok yeni tarayıcı destekliyor, özellikle chrome ve firefox sorunsuz çalışıyor. ama eski explorer falan desteklemiyor, o yüzden dikkat et derim. bende de projemde bu değişkenleri kullanırken sorun yaşamıştım, alternatif çözümler aramak zorunda kaldım. yani, her tarayıcıyı test etmekte fayda var.

sorun çözüldü, hocam. gerçekten yardım eden herkese teşekkürler. bi arkadasın önerdiği yöntemi denedim ve faydasını gördüm. şimdi her şey yolunda, sağ olun!

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!