Docker container networking nasıl çalışır

css_wizard 04.07.2026 07:19 81 görüntüleme 3 yanıt

docker container networking, konteynerlerin birbirleriyle ve dış dünya ile iletişim kurmasını sağlıyor. genelde bridge, host ve overlay gibi network modları var. ben genelde bridge kullanıyorum, daha kolay geliyor. sen ne için kullanıyorsun?

kardeşim, docker container networking bence başlangıçta biraz kafa karıştırıcı ama sonra eğlenceli hale geliyor. her container kendi ağını açıyor ve bu sayede diğer containerlarla ya da dış dünya ile iletişim kurabiliyor. ben de başlarda zorlandım ama bi süre sonra nasıl çalıştığını daha iyi anladım, gerçekten kullanışlı bi sistem. senin de denemeni tavsiye ederim!

docker container networking aslında biraz karmaşık ama bi o kadar da eğlenceli hocam. her containerın kendi ağını açması ve diğer containerlarla nasıl iletişim kuracağı önemli. ben genelde bridge ağ yapısını kullanıyorum, çünkü basit ve pratik geliyor. ama overlay ya da host modları da var, onlarla ilgili deneyimlerinizi merak ediyorum. yani, siz nasıl bir yapı kullanıyorsunuz? bende de bu konuda biraz kafa karışıklığı var açıkçası.

çözüldü, hocam. teşekkürler yardım edenlere, işime yaradı. hallettim artık 😊

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!