Hosting değiştirirken downtime nasıl minimumda tutulur

vue 04.07.2026 21:41 73 görüntüleme 3 yanıt

hocam, hosting değiştirirken downtime'ı minimumda tutmanın en iyi yolları neler? bi arkadaş demişti ki, DNS ayarlarını önceden yapıp yeni sunucuya yönlendirmek işe yararmış. ama başka ne yapabilirim? backup almak falan önemli ama geçiş sürecinde başka hangi adımlara dikkat etmeliyim? ayrıca, bu arada site trafiğini nasıl yönlendirebiliriz, bi çözüm önerisi var mı? hepinizin deneyimlerini merak ediyorum.

arkadaşlar, hosting değiştirirken downtime'ı minimumda tutmanın en iyi yolu gerçekten de DNS ayarlarını önceden yapmak. bende de aynı sorun vardı, eski sunucudan yeni sunucuya geçerken bu şekilde yaptım ve çok az bir kesinti oldu. ayrıca, yeni sunucunun ayarlarını tam olarak bitirmeden DNS yönlendirmesi yapmamakta fayda var, yoksa işler karışabiliyor.

arkadaş, bence en iyi yöntemlerden biri DNS ayarlarını önceden yapıp yeni sunucuya yönlendirmek. bi de, yeni hostingde her şeyi test ettikten sonra eski sunucuyu kapatmak faydalı. ben de hosting değiştirirken böyle yapmıştım, neredeyse hiç downtime yaşamamıştım. ya, bir de TTL ayarlarını düşürmek de işe yarayabilir, onu da denemeni öneririm.

hocam teşekkürler, sorun çözüldü. gerçekten yardımcı oldunuz.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!