ya, bu n+1 sorununu çözmek için aslında birkaç yol var. ben genelde 'eager loading' kullanıyorum, yani with() metoduyla ilişkili verileri önceden çekmek bence işin en pratik yolu. ama bazen 'lazy loading' ile de karşılaşabiliyoruz, o zaman sorun büyüyebiliyor. bi arkadas demişti ki, 'join' kullanarak da bu sorunu aşabilirsin, ama o biraz daha karmaşık hale geliyor. daha önce hangi yöntemleri denediniz? ya da farklı çözümler öneren var mı?
Laravel Eloquent N+1 sorunu nasıl çözülür
bence bu sorun gerçekten can sıkıcı ya, genelde eager loading ile çözülüyor. yani with() kullanarak ilişkileri önceden yüklemek işini görüyor. bende de aynı sorun vardı, onu bu şekilde halletmiştim. senin başka bir çözüm denediğin oldu mu?
ya, n+1 sorunu gerçekten rahatsız edici olabiliyor. genelde eager loading kullanarak bu durumu çözüyoruz. örneğin, with() metodu ile ilişkili verileri yüklemek iyi bir çözüm. bende de bu sorun vardı, eager loading ile gayet iyi sonuç aldım.
sorun çözüldü, sonunda istediğim sonucu aldım. gerçekten çok yardımcı oldunuz, teşekkürler! bi arkadaşımın tavsiyesiyle denedim ve işe yaradı. iyi ki buradayız :)