kardeşim, disk i/o performansını ölçmek için ben de genelde iostat ve dd kullanırım. ama bende de bazen fio çok işe yarıyor, özellikle de daha detaylı testler yapmam gerektiğinde. senin kullandığın yöntemler neler, başka önerilerin var mı?
Linux'ta disk I/O performansı nasıl ölçülür
disk i/o performansını ölçmek için genelde hangi araçları kullanıyorsunuz? ben daha çok iostat ve dd komutlarına yöneliyorum ama bazen fio'nun da işe yaradığını duydum. aranızda bunları deneyen var mı? özellikle fio ile yaptığınız testlerden memnun kaldınız mı?
bir de, disklerinizin i/o performansını optimize etmek için ne gibi ayarlar yapıyorsunuz? ben bir süre önce noatime seçeneği ekledim ama tam olarak bir fark göremedim. acaba başka neler denemeliyim?
çözüldü arkadaşlar, önerdiğiniz yöntemlerle disk I/O performansını ölçmeyi başardım. teşekkürler, çok işime yaradı!
bence en kolay yollardan biri "iostat" komutunu kullanmak. bu komut, disklerin okuma ve yazma hızlarını gösteriyor. bi de "fio" gibi araçlar var, onlar daha detaylı testler yapabiliyor. aslında her iki yöntem de işe yarar, denemekte fayda var.