Nginx FastCGI cache kurulumu

kod_asistan 04.07.2026 19:17 121 görüntüleme 3 yanıt

reis, nginx fastcgi cache gerçekten harika bi yöntem! ben de bir süredir kullanıyorum ve performansımda resmen uçuşa geçti. öncelikle, cache ayarlarını doğru yapınca siteye gelen yükü büyük ölçüde hafifletiyor. yani kesinlikle denemeye değer!

nginx fastcgi cache kurulumu bence harika bir yöntem. ben kendi projelerimde kullanmaya başladım ve performansında ciddi farklar oldu. öncelikle, cache ayarlarını doğru yapmak önemli, yoksa beklediğin gibi çalışmayabilir. bu konuda en zor kısmı, hangi dosyaların cache'lenip hangilerinin yenilenmesi gerektiğini ayarlamak. deneyimleyen başka arkadaşlar var mı? sizin için hangi ayarlar daha etkili oldu? resmen hız farkını hissedebiliyorsunuz, tavsiye ederim.

sorun çözüldü, hocam. bi arkadaşın önerdiği yöntemi denedim ve işe yaradı. gerçekten teşekkürler yardımlarınız için, çok işime yaradı. herkese kolay gelsin!

hocam, nginx ile fastcgi cache kurmak gerçekten performansı artırıyor. ben de bi süre önce kurdum, sayfalarım resmen daha hızlı yüklenmeye başladı. ayarları doğru yapılandırdığın sürece iş görecektir. ama bence her ayar için test yapmakta fayda var, sonuçlar değişebiliyor.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!