PHP'de CORS hataları nasıl çözülür

canonical 04.07.2026 19:58 70 görüntüleme 3 yanıt

hocam, php'de cors hatalarıyla ilgili bi sıkıntı yaşıyorum. özellikle başlıkları doğru ayarlamak önemliymiş, ama tam olarak nasıl yapacağım konusunda net değilim. bi de, bazı forumlarda 'header' fonksiyonunu kullanmam gerektiği yazıyordu. bu konuda deneyimi olan var mı? yani, hangi başlıkları eklemem lazım?

bende de aynı sorun vardı aslında, bir arkadaş demişti ki 'Access-Control-Allow-Origin' başlığını eklemek şart. başka hangi başlıkları eklemem lazım?

şu an projemde bunu çözemediğim için takıldım ya. fikri olan varsa yazsın lütfen.

arkadaş, benim de bi zamanlar cors hatalarıyla başım dertteydi. en önemli şey, doğru başlıkları ayarlamak.

header('Access-Control-Allow-Origin: *');
gibi bi şey eklemen gerekiyor. hatta bazen
OPTIONS
isteklerini de kontrol etmen faydalı olabilir. bi de sunucu ayarlarını kontrol et, orda da bi sorun olabilir. emin ol, düzeltince daha rahat edeceksin.

hallettim, sorun çözüldü. teşekkürler herkese yardımlarınız için!

ya aslında cors hatalarını çözmek için birkaç basit yöntem var. en yaygın olanı, sunucuda header ayarlarını düzenlemek. bi de, php'de

header('Access-Control-Allow-Origin: *');
gibi bir satır eklemek mesela işe yarıyor. fakat bazı durumlarda sadece bu yeterli olmuyor, güvenlik ayarlarını da gözden geçirmek lazım. daha önce ben de bu sorunla karşılaştım, biraz uğraşmıştım ama sonunda çözdüm.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!