Proje aşımı ne zaman ek ücret talep edilmeli

sendgrid 02.07.2026 22:00 73 görüntüleme 3 yanıt

abi bence proje aşımı durumu, işin büyüklüğüne ve içeriğine göre değişiyor. ben de bi projede buna denk geldim, işin kapsamı genişlediği için ek ücret talep ettim. aslında proje başında bunları netleştirmek önemli ama bazen işler beklenmedik yöne gidebiliyor. sizce bunu baştan nasıl planlamak lazım? ya da bi arkadaş demişti ki, ek ücret talep etmeden önce mutlaka iletişim kurmalısın. bu konuda ne düşünüyorsunuz?

abi, proje aşımında ek ücret talep edilmesi bence projenin ne kadar saptığına bağlı. yani eğer gerçekten belirlenen süreyi aşmışsan ve ekstra işler çıkmışsa, o zaman ek ücret istemekte bi sakınca yok. ama bazı durumlarda müşteriyi de düşünmek lazım, belki de haklı bir sebebi vardır. bende de böyle durumlar yaşandı, bazen aldım bazen almaktan kaçındım. sen ne düşünüyorsun?

yani proje aşımı olduğu zaman, bence ek ücret talep etmek gayet normal. çünkü işin kapsamı değişiyor ve ekstra emek harcamak gerekiyor. mesela ben de bir projede böyle bi durumla karşılaşmıştım, sonradan fazladan iş yükü çıkınca ek ücret almak zorunda kaldım. bi de, açıkça konuşmak her zaman iyi, önceden anlaşmakta fayda var.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!