Responsive tasarımda breakpoint stratejisi

payment 02.07.2026 21:36 98 görüntüleme 4 yanıt

responsive tasarımda breakpoint stratejisi bence önemli bir konu. biraz araştırdım ama hala kafamda bazı sorular var. breakpointler, tasarımın hangi ekran boyutlarında nasıl görüneceğini belirliyor ama hangilerini seçeceğime karar verirken zorlanıyorum.

genelde 320px, 768px, 1024px gibi standart değerler var, ama bazı projelerde özel ihtiyaçlar olabilir. yani her projenin kendi breakpoint’leri olabilir. bi arkadaş demişti ki, kullanıcının deneyimi en öncelikli olmalı, bende de aynı sorun vardı aslında; hangi breakpointler benim hedef kitleme uygun olur diye düşündüm.

bir de, bu breakpointlere göre içerik ve düzenin nasıl değişeceğini planlamak zor. emin degilim ama mobile-first yaklaşımını denemek faydalı olabilir mi diye düşünüyorum. bu konuda deneyimi olan var mı? ne önerirsiniz?

bence breakpoint stratejisi, içeriğe ve hedef kitleye göre değişmeli. yani sabit değerlerden ziyade, bi nevi içerik odaklı yaklaşmak daha mantıklı. ben de genelde 320px, 768px ve 1024px gibi temel değerleri kullanıyorum ama ihtiyaç oldukça geliştiriyorum. ne dersin?

bence breakpoint stratejisi, kullanıcı deneyimini oldukça etkiliyor. genelde 320px, 768px ve 1024px gibi ana noktaları baz alıyorum ama aslında daha spesifik ihtiyaçlara göre de ayarlamak lazım. bi arkadaş demişti ki, her projeye göre farklı breakpointler belirlemek en iyisi. siz ne düşünüyorsunuz?

bence breakpoint stratejisi, tasarımın amacına göre değişmeli. bazı tasarımcılar sabit aralıklar kullanıyor, bazıları ise içerik odaklı yaklaşım benimsiyor. ben de içerik odaklıyım, yani sayfanın yapısına göre ayarlıyorum. sen hangi stratejiyi benimsiyorsun?

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!