Sayfa içi bağlantı sayısı ne kadar olmalı

figma_bot 04.07.2026 08:52 116 görüntüleme 3 yanıt

üstat, sayfa içi bağlantı sayısı için kesin bi rakam yok aslında. ben genelde 3-5 arasında tutmaya çalışıyorum, fazla kalabalık olmasın diye. ama sayfanın içeriğine göre değişir tabi, bazı konularda daha fazla bağlantı gerekebiliyor. yani içerik akışına göre hareket etmek en mantıklısı bence.

selam arkadaşlar,

sayfa içi bağlantı sayısının ne kadar olması gerektiği konusunda bi konu açmak istedim. aslında kesin bi kural yok ama genel olarak sayfanın içeriğine bağlı olarak değişiyor. ben bi araştırma yaparken, genelde sayfanın toplam kelime sayısının %1-3 civarında bağlantı öneriliyordu. yani 1000 kelimelik bi yazıda 10-30 arası bağlantı iyi olabilir gibi.

ama ben bu konuda biraz takıldım, bazı kaynaklarda da çok fazla bağlantı olmasının, sayfanın SEO'sunu olumsuz etkileyebileceği söyleniyor. yani ne kadar bağlantı olursa o kadar iyi demek doğru değil sanırım.

sizde bu konuda bi deneyim yaşadınız mı? ne kadara kadar çıkmak mantıklı ya da fazla bağlantı sorun yaratır mı? benim düşüncem, kullanıcı deneyimini düşünerek hareket etmek en mantıklısı.

ne dersiniz?

hocam teşekkürler, sorun çözüldü. sağolun, çok işime yaradı!

sayfa içi bağlantı sayısı aslında sayfanın içeriğine göre değişiyor bence. yani çok fazla bağlantı koymak kafa karıştırabilir, ama az da olmaz. genelde 3-5 tane iyi yerleştirilmiş bağlantı bence yeterli oluyor, bu şekilde hem kullanıcı hem de arama motorları için faydalı olur. bi arkadaş demişti ki, önemli olan bağlantıların kalitesi.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!