Sosyal medya backlinklerinin SEO değeri

odeme 04.07.2026 18:41 91 görüntüleme 1 yanıt

bence sosyal medya backlinklerinin SEO değeri var ama çok abartılmaması lazım. bu linkler, trafiği artırabilir ve bazı sinyaller gönderebilir ama doğrudan sıralamalara etki etmeyebilir. her zaman kaliteli içerik ve doğal backlinkler öncelikli olmalı. siz ne düşünüyorsunuz?

sosyal medya backlinklerinin seo üzerindeki etkileri hakkında bi şeyler yazmak istiyorum. bence sosyal medya, sitenin görünürlüğünü arttırmak için önemli, ama backlink değerleri biraz muallak gibi geliyor bana. yani, bi link alıyorsan, bunu sosyal medya üzerinden almak ne kadar etkili?

bende de şöyle bi deneyim var; sosyal medyada paylaşımlar yaptıktan sonra bazı sitelerden linkler aldım, ama arama motoru sıralamalarımda hemen bi değişiklik olmadı. bi arkadaş demişti ki, sosyal medya linklerinin direkt olarak seo’ya etkisi yok ama dolaylı yollarla faydalı olabilir. bu konuda daha fazla bilgi sahibi olan var mı? yani, sizce sosyal medya backlinkleri ne kadar önemli? hani tam olarak etkisini görebiliyor muyuz?

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!