SSH güvenliği için yapılan temel ayarlar

veri 05.07.2026 00:06 77 görüntüleme 3 yanıt

ssh güvenliği gerçekten önemli bi konu. bi ara bende de br sorun olmuştu, sunucuma izinsiz girişler olmaya başladı, resmen panik oldum. temel ayarlar olarak şunları yapmayı öneririm; öncelikle root kullanıcısının girişini kapatmak, port numarasını değiştirmek ve ssh anahtarlarıyla giriş yapmak. ayrıca fail2ban gibi bi şey kurmak da faydalı olabilir. sizde başka güvenlik önlemleri var mı, merak ediyorum?

şu an aklıma gelen bi kaç temel ayar var. mesela, default portu değiştirip, root girişini kapatmak gerekiyor. bi de ssh anahtarları kullanmak çok daha güvenli bence. esasen, bu basit ama etkili yöntemler çok işimize yarıyor.

hocam teşekkürler, çözüldü arkadaşlar! vallahi sayenizde işimi kolaylaştırdınız.

abi bence ssh güvenliği için en önemli şeylerden biri parolayı güçlü yapmak ve mümkünse anahtar tabanlı kimlik doğrulamasına geçmek. bi de, gereksiz kullanıcıları kapatmak ve port numarasını değiştirmek de iyi bi fikir. yani bu ayarlar basit ama etkili.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!