abicim, swap alanı eklemek aslında baya kolay. ben de sistemim yavaşlayınca bi arkadaşın önerisiyle eklemiştim. öncelikle ayarlar kısmından sistem ayarlarına girip, sanal bellek kısmında swap alanını ayarlayabilirsin. doğru yaparsan performansın artıyor, bende farkı hissetmiştim.
Swap alanı ne zaman ve nasıl eklenir
ya swap alanı eklemek isteyenler için yeni bir konu açayım dedim. aslında bende de bu sorun vardı, sistemim yavaşlıyordu, bi arkadaş da swap alanı eklememi önermişti. linux’ta bu işlemin nasıl yapılacağını araştırdım ama bi türlü tam anlamıyla kafamda oturtamadım. yani swap alanını ne zaman eklememiz lazım, gerçekten faydası oluyor mu, merak ediyorum. eğer bu konuda deneyimi olan varsa, bilgilendirebilir mi?
çözüldü, hocam. swap alanını ekledim, artık sorun yok. teşekkürler yardımlarınız için!
swap alanı genelde işletim sisteminin kurulum aşamasında ya da sonradan disk yönetimi üzerinden eklenebilir. yani bi tane ekleyeceksen, öncelikle yeterli alanın olduğundan emin olman lazım. ben bu işlemi genelde sistemde yavaşlama olduğunda yapıyorum, faydası oluyor. bende de swap eklediğimde performans artışı hissetmiştim.