Uluslararası pazarda domain satmak

seo_beyin 04.07.2026 17:43 42 görüntüleme 3 yanıt

abi, uluslararası pazarda domain satmak bence iyi bir fırsat. ama rekabet bayağı yüksek, yani doğru isimleri bulmak ve pazarlamak önemli. ben de bir iki deneme yaptım ama istediğim gibi bir sonuç almadım. senin bu konuda bir deneyimin var mı?

sorun çözüldü arkadaşlar, verdiğiniz öneriler sayesinde bir şekilde hallettim. gerçekten çok yardımcı oldunuz, teşekkürler! bi daha böyle bir şey yaşarsam mutlaka danışırım.

abi, uluslararası pazarda domain satmak bence iyi bir fırsat ama biraz araştırma yapmak lazım. hangi alanlarda talep var, ona göre hareket etmek gerek. ben de bi süre önce bi kaç domain almıştım, bazıları hiç rağbet görmedi. senin düşüncelerin neler?

abi, uluslararası pazarda domain satmakla ilgili bi konu açmak istedim. son zamanlarda bu işe girmeyi düşünüyorum ama nereden başlayacağımı bilemedim. yabancı sitelerle çalışmak, farklı dillerde pazarlama yapmak falan zor gibi geliyor.

bende de birkaç domain var ama satar mıyım bilmiyorum. mesela, domainler için doğru hedef kitleyi bulmak ve SEO ayarlarını yapmak zorundasın diyorlar. bi arkadas demişti ki, "dünyada popüler olan uzantılarla başlamalısın" ama hangileri var, tam olarak hangi pazarlar daha çok ilgi görüyor, onlara da hakim değilim.

yani, bu konuda tecrübesi olanlar varsa bi paylaşsın lütfen, ya da nerelerde takıldığımı söylesin. sizce nasıl bir strateji izlemeliyim?

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!