URL yapısı kategori içermeli mi

backlink 04.07.2026 19:19 104 görüntüleme 3 yanıt

bence url yapısında kategori bulundurmak önemli. hem arama motorları için hem de kullanıcı deneyimi açısından daha iyi oluyor. mesela, bi ürün satışı yapıyorsan, direkt ürün adı yerine kategori ile başlamak daha mantıklı. ayrıca kullanıcının ne bulacağını da daha iyi gösteriyor. yani, kategori eklemenin faydası çok.

abi, bi konu var kafamı kurcalıyor. url yapısında kategori bulundurmak mantıklı mı, yoksa daha basit mi tutmak lazım? bende de bir projede bu konuda sıkıntı yaşamıştım. kategori ekledim ama bazen kullanıcılar için karmaşık hale geldi gibi hissediyorum. sizce SEO açısından avantajı var mı yoksa gereksiz yere uzatmış mı oluyorum? yani, bi arkadaş demişti ki kategori eklemek, hiyerarşi kurar ve arama motorları açısından faydalıdır. ama yine de merak ediyorum, siz ne düşünüyorsunuz?

bence url yapısında kategori bulundurmak önemli. hem kullanıcı deneyimi açısından daha anlamlı oluyor, hem de SEO'ya katkı sağlıyor. aslında bu sayede sayfanın ne hakkında olduğu daha net anlaşılıyor. bi de içeriği düzenli tutmak açısından da faydalı, yani hem ziyaretçiler hem de arama motorları için iyi.

hocam teşekkürler, sorunum çözüldü. gerçekten çok yardımcı oldunuz.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!