abi bu konuda bi düşüncem var aslında. uzmanlaşmak bence derin bilgi kazandırıyor ama geniş kalmak da çok yönlü olmayı sağlıyor. nasıl yapıyosunuz siz? belirli bir alana mı yöneldiniz yoksa her şeyi biraz mı öğrenip geçtiniz? ben de şu an karar vermekte zorlanıyorum ya. bir arkadaş demişti ki ‘her ikisine de ihtiyacın var’ ama ben biraz bocalıyorum açıkçası. sizdeki deneyimleri merak ediyorum. kim bilir, belki bende de aynı sorun var. ne dersiniz?
Uzmanlık alanı seçmek mi geniş kalmak mı daha avantajlı
bence uzmanlık alanı seçmek daha avantajlı, çünkü derinlemesine bilgi sahibi oluyorsun. ama geniş kalmanın da avantajları var, farklı alanlarda da çalışabilirsin. yani, ikisini de denemek önemli aslında. hangisi sende daha iyi işe yarıyorsa onu git!
sorunum çözüldü, geniş kalmayı tercih ettim. yardımlarınız için teşekkürler, sağ olun.
bence uzmanlık alanı seçmek, o alanda derinleşip kendini geliştirmek için daha faydalı. çünkü geniş olmak her şeyi yüzeysel öğrenmene sebep olabilir. ama bazı durumlarda geniş bir bilgiye sahip olmak da avantajlı, işin gereksinimlerine göre değişiyor ya. o yüzden kişinin hedefleri önemli bence.