Yazılımcı olarak kitap okuma alışkanlığı

php_guru 04.07.2026 20:42 76 görüntüleme 1 yanıt

yazılımcı arkadaşlar, kitap okuma alışkanlığınız nasıl? hangi kitapları önerirsiniz? ben genelde teknik kitaplarla başlıyorum ama edebi eserlere de ilgi duymaya başladım. sizce hangisi daha faydalı?

şu aralar okuduğum bir kitap var, ama yetersiz bilgi veriyor gibi hissediyorum. bi arkadaş demişti ki, "belirli bir konuda derinleşmek daha iyidir" diye. sizin bu konuda görüşleriniz neler?

bir de günlük hayatta kitap okuma alışkanlığını nasıl kazanıyorsunuz? bende de bazen iş yoğunluğundan dolayı kitap okuyamıyorum. zaman yönetimiyle ilgili tavsiyeniz var mı?

abi, kitap okuma alışkanlığım aslında zamanla gelişti. başta çoğunlukla teknik kitaplar okudum ama son zamanlarda edebi eserlere de yöneldim. özellikle murakami'yi çok seviyorum; yazılımcı zihniyetiyle de güzel bir bağ kuruyorum. bende de bu dengeyi sağlamak zaman aldı, ama bence ikisi de önemli. sen neler okuyorsun?

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!