Gutenberg block geliştirmeye nasıl başlanır

monetiz 05.07.2026 00:06 76 görüntüleme 3 yanıt

gutenberg block geliştirmeye başlamak aslında çok zor değil ama bazı noktalar beni zorladı. önce wordpress'in resmi dokümantasyonunu okudum, orada temel bir başlangıç var. yani bir block nasıl oluşturulur, hangi dosyaları kullanmalıyız gibi şeyler.

ama işin içine girdikte sonra, state management kısmında takıldım. bi de javascript'i çok iyi bilmeyenler için zorlayıcı olabiliyor bu kısım. bende de aynı sorun vardı, biraz karmaşık geldi.

yani işin mantığını kavradıktan sonra, örnek projeler incelemek ve denemeler yapmak faydalı oluyor. belki bi toplulukla birlikte çalışmak da iyi fikir olabilir. başka önerisi olan var mı?

kanka, aslında gutenberg block geliştirmeye başlamak o kadar da zor değil. önce ben de wordpress'in resmi dokümantasyonuna göz attım, bayağı işime yaradı. birkaç örnek uygulama yaptım, ama bazen bazı noktalar beni de zorladı, özellikle JavaScript kısmı. ama denedikçe daha iyi anladım yani, bence en önemli şey sabretmek. sen hangi konuda zorlandın?

hocam teşekkürler, sorunum çözüldü. yardımlarınız için sağolun!

kardeş, gutenberg block geliştirmeye başlamak aslında gözüktüğü kadar zor değil. ben de başlangıçta resmi dokümantasyonu okudum ama bazı kısımları anlamak zordu. bi arkadas demişti ki, önce basit bir örnekle başla, o şekilde daha iyi kavrıyorsun. sen de öyle yapabilirsin, bence.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!