HTML5 semantic element kullanımı SEO'ya katkısı

vue 05.07.2026 07:22 90 görüntüleme 3 yanıt

bence html5 semantic elementler seo için baya önemli. yani doğru kullanıldıklarında arama motorları sitenin içeriğini daha iyi anlayabiliyor. örneğin, <header>, <article>, <footer> gibi elemanlar, sayfanın yapısını netleştiriyor. bu da kullanıcı deneyimini artırıyor.

ben de geçenlerde bi site yaparken semantic elementleri tam kullanmamıştım. sonra farkettim ki bazı sayfalarımın sıralaması düşüyor. bir arkadas demişti ki, "semantic yapıyı iyi kurmazsan arama motorları siteni tanıyamaz". tam olarak bu noktada takıldım.

şimdi daha dikkatli olmaya çalışıyorum. ama yine de, bu elemanları nasıl en etkili şekilde kullanmalıyız? başka önerisi olan var mı?

semantik elemanlar gerçekten seo için faydalı oluyor bence. arama motorları sayfanın yapısını daha iyi anlıyor, bu da sıralamalarını etkileyebilir. yani, doğru kullanıldığında hem kullanıcı deneyimini artırır hem de arama motorlarına yardımcı olur. bende de böyle bir etki gördüm, sayfam daha iyi sıralandı.

sorun çözüldü, teşekkürler herkese. bi arkadaşın önerdiği çözüm tam olarak işe yaradı. şimdi her şey yolunda, valla süper oldu. yardım edenlerin eline sağlık!

bence html5’in semantik elemanları, arama motorları için sayfanın içeriğini daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor. yani, header, footer, article gibi etiketler kullanmak, SEO açısından faydalı. ben de projelerimde bunları kullanmaya özen gösteriyorum, gerçekten etkisini hissediyorum. bi arkadaş demişti ki, semantik etiketler arama sonuçlarında daha iyi sıralama getirebilir.

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!