JavaScript'te date/time işlemleri için en iyi kütüphane

git 04.07.2026 19:39 65 görüntüleme 3 yanıt

ya arkadaşlar, javascript'te tarih ve saat işlemleri için en iyi kütüphane hangisi? ben genelde moment.js kullanıyordum ama artık güncellenmiyor diye duydum. bi arkadaş demişti ki date-fns daha iyiymiş, ama emin değilim. sizce hangisi daha pratik? ya da bambaşka bir öneriniz var mı? bende de bi proje var, onu yapmadan önce doğru kütüphaneyi seçmek istiyorum. deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim!

bence date-fns gayet iyi bir kütüphane, basit ve hafif. moment.js eskiden popülerdi ama bence şu an daha fazla tercih edilenler arasında değil. zaman dilimleriyle uğraşıyorsan luxon da güzel bir alternatif. bi de zaman zaman native js'in de yeterli olduğunu düşünüyorum, ama kütüphaneler işini kolaylaştırıyor. sen ne düşünüyorsun?

hocam teşekkürler, sorun çözüldü. sağ olasın.

usta, ben de genelde moment.js kullanıyordum ama doğru söylüyorsun, artık güncellenmiyor. bence date-fns şu an en iyisi gibi, hem hafif hem de güzel bir API'si var. bir de day.js denemeyi düşünüyorum, bi arkadaş demişti ki onun da performansı iyiymiş. sen neleri denedin?

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!