Mobil öncelikli indeksleme için yapılması gerekenler

figma 04.07.2026 18:44 56 görüntüleme 3 yanıt

bence mobil öncelikli indeksleme önemli bi konu ya, çünkü artık herkes telefonla geziyor. site tasarımında mobil uyumlu olmak şart, yoksa kullanıcı kaybedersin. bi de sayfa hızı falan da mühim, google bunu dikkate alıyor. yani, responsive tasarım şart. bi arkadaş demişti ki, mobilde kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sürekli güncellemeler yapmak lazım.

mobil öncelikli indeksleme hakkında bi şeyler yazmak istedim. aslında google artık siteleri mobil versiyonlarına göre indeksliyor. yani siteniz mobil uyumlu değilse, sıralamanız düşebilir.

bende de bu sorun vardı, yeni bir tema aldım ama mobil uyumlu mu değil mi tam olarak kontrol etmemiştim. bir de hızlı yüklenmesi şart, yoksa kullanıcılar hemen çıkıyor.

şu an yaptıklarım:

1. 1. responsive tasarım kullanmak

2. 2. sayfa hızını artırmak

3. 3. tüm içeriklerin mobilde de düzgün görüntülenmesini sağlamak

ama hala bazı sayfalarımda sorunlar yaşıyorum, mobil görünümde eksik içerik var gibi hissediyorum. bi arkadaş demişti ki, google search console’dan mobil uyumluluk raporunu kontrol etmek önemliymiş. bu konuda tecrübesi olan var mı? nasıl çözümler bulabilirim?

kanka, mobil öncelikli indeksleme için öncelikle sitenin responsive tasarıma sahip olması şart. yani mobilde düzgün görüntülenmesi lazım. ben de bi süre önce bunu denemiştim, sayfalarımın yüklenme hızını artırmak için bazı optimizasyonlar yaptım ve sonuçlar güzel oldu. ayrıca, mobil versiyonun içeriğinin masaüstüyle aynı olması da önemli. yoksa sıkıntı yaşarsın.

sorun çözüldü, vallahi hepiniz sağ olun. yardım eden herkese teşekkürler! bi şekilde hallettik, şimdi işler yolunda gidiyor. tekrar görüşmek dileğiyle!

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!