PHP ile CSV büyük dosya import nasıl yapılır

logo 04.07.2026 18:23 112 görüntüleme 3 yanıt

abi, büyük CSV dosyalarını import etmek için genelde fopen() ve fgetcsv() fonksiyonlarını kullanmak şart. bi de her seferinde bellekte tutmak yerine satır satır işlemek, hafıza sorununu önlüyor. ben de bi projemde böyle yapmıştım, çok işe yaradı. senin için de öyle olur mu bilmiyorum ama denemekte fayda var.

abi, php ile büyük csv dosyalarını import etmek için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? ben bir kere denedim ama bellek hatası aldım.

bence doğrudan hafızaya almak yerine parça parça işlemek daha mantıklı. bi de, fgetcsv kullanmayı denedim ama performans kaybı yaşadım. sizde bu konuda tecrübeler var mı?

önerileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. bu konuda bi strateji geliştirmem lazım. bende de aylardır bekleyen projeler var.

abi, ben de bi ara büyük csv dosyalarını import ederken baya sıkıntı yaşamıştım. en iyisi, dosyayı parça parça okumak, yoksa bellek sorunları çıkarabiliyor. mesela, fgetcsv ile satır satır alıp işlemek mantıklı olabilir. ama performansı arttırmak için PDO ile veritabanına direkt ekleme yapmayı da düşünebilirsin. bu şekilde daha hızlı oluyor. sen ne düşünüyorsun?

sorun çözüldü abi, gerçekten işe yaradı. yanılmıyorsam bi ayar yapmam gerekiyordu, onu hallettim. teşekkürler herkese yardım edenlere! :)

Bu konuya yanıt vermek için üye olun

Ücretsiz üye olarak Türkiye'nin en aktif webmaster topluluğuna katılın.

Görsel

WMT Asistanı

Çevrimiçi • Forum Rehberi

Merhaba! Ben WebmasterTicaret Asistanı. 🤖

Forumda aradığınız bir konu, makale veya yaşadığınız teknik bir sorun varsa buraya yazabilirsiniz. Uygun konuların bağlantılarını sizinle paylaşacağım!